Penzion Harmonie leží v obci Rohanov jen 6 km od Prachatic a 18 km od Národního parku Šumava. Čekají tu na vás komfortní pokoje, snídaně formou bufetu z lokálních surovin a také parádní relaxace v privátním koupacím sudu a vířivce.

O ubytování

Penzion Harmonie se nachází nedaleko jihočeských Prachatic. Během pobytu si užijete nádhernou šumavskou přírodu, příjemnou rodinnou atmosféru i pestré možnosti výletů.

Malebná krajina kolem penzionu je protkaná turistickými trasami, které vás zavedou například na rozhlednu Libín (4 km) nebo ke zřícenině hradu Hus (12 km). Ke zdolání vybízí vrchol Boubín (24 km), kam se dostanete přes Boubínský prales, což je největší nedotčená plocha původního lesa ve střední Evropě. V okolí můžete navštívit hned 2 památky UNESCO. První z nich je překrásný Český Krumlov (35 km) s úchvatným historickým jádrem, hradem a zámkem. Druhým unikátem světového významu je vesnička Holašovice (25 km) s jedinečným souborem domů ve stylu selského baroka. K oblíbeným výletním cílům patří také rozhledna Kleť (33 km), zámek Hluboká nad Vltavou (45 km) a přehrada Lipno (40 km), kterou si můžete prohlédnout ze Stezky v korunách stromů.

V nedalekém starobylém městě Prachatice (5 km) můžete obdivovat nádherné goticko-renesanční centrum s řadou bohatě zdobených domů a pásem hradeb. K návštěvě zde láká také Muzeum české loutky a cirkusu (7 km) či Prachatické muzeum (7 km). V Prachatickém muzeu je kromě tradiční historické expozice k vidění i moderní část s atraktivním modelem středověkého města a figurínami v životní velikosti, které na nádvoří muzea názorně předvádějí život na Zlaté stezce.

Během horkých letních dnů vyrazte za osvěžením na koupaliště Hulák (6 km) v Prachaticích. V zimě si můžete pobyt zpestřit běžkováním po mnoha kilometrech upravovaných tras nebo lyžováním ve ski areálech Libín (12 km) či Kubova Huť (30 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v moderním pokoji s vlastní koupelnou. Pokoje jsou po nedávné rekonstrukci laděny do příjemných barev, aby se v nich hosté cítili jako doma. Kromě pohodlné postele je součástí vybavení WiFi připojení, televize a posezení.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci penzionu si pochutnáte na poctivé domácí kuchyni z kvalitních surovin od místních dodavatelů. Dokonalým startem každého dne bude vydatná snídaně ve formě bufetu. Poté je možné hlad či chuť zahnat pokrmy ze stálého jídelního lístku.

Kde budete relaxovat?

K perfektní dovolené patří také odpočinek. Přímo v penzionu je možné si pobyt zpříjemnit prohřátím v infrasauně, ve vyhřívaném dřevěném venkovním sudu nebo v privátní vířivce. Dopřát si navíc můžete některou z příjemných masáží.

Cestujete s dětmi?

Pro malé hosty je k dispozici venkovní hřiště.

Něco navíc

Netradiční zábavou, kterou si můžete užít přímo před penzionem, je hra rockwood kroket. Personál hotelu vám ochotně vysvětlí pravidla a zapůjčí potřebné vybavení.

Penzion Harmonie

Penzion Harmonie

Rohanov 10 , Rohanov
Česká republika

Provozuje společnost:
Martina Kubešová IČ: 67169341


773 585 870

Martinalotos@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
7 km
Zastávka
0,8 km
Sjezdovka
12 km