Malebná vesnička St. Martin leží uprostřed nádherné oblasti Lungau. Ubytujte se v Penzionu Gasthof Mentenwirt, blízko kterého leží spousta turistických cílů. V ceně je snídaně nebo chutná polopenze i Lungau karta plná výhod jako je jízda lanovkou zdarma, vstup do aquaparků i zábavních parků a řada dalších.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt v Gasthof Mentenwirt jsme si dokonale užili. I když se penzion nachází uprostřed typické horské vesničky v Rakousku, díky slovenskému personálu jsme jazykovou bariéru vůbec neřešili. Náš pokoj byl komfortní a strava uspokojivá. Pan recepční se o nás po celou dobu perfektně staral, vždy nám pomohl a poradil skvělé tipy pro výlety po okolí. Výhodou v rámci balíčku byla slevová Lungau Card, se kterou jsme měli vstupenky a lanovku zdarma.” Přečtěte si celou recenzi

Eva Prcínová - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Červenci 2022

O ubytování

V Pensionu Mentenwirt, který se nachází v rakouské obci Sankt Martin, se jazykové bariéry bát nemusíte. Personál hovoří česky i slovensky, takže vaší pohádkové dovolené nebude nic stát v cestě. Kromě útulného a nadstandardně vybaveného penzionu si budete moci užít i pestré výlety a zábavné aktivity po okolí Lungau. Spoustu z nich navíc můžete mít díky slevové kartě LungauCard úplně zdarma.

Vydejte se na hrad Mautendorf (8,4 km), hrad Finstergrün v Ramingsteinu (18,4 km), popřípadě k oblíbenému jezeru Millstättersee (47 km), nebo se projeďte na kole po krásné, dlouhé Murradweg. Osvěžit se můžete na koupalištích v St. Michael (500 m), Mauterndorf (8,5 km) a Mariapfarr (13,2 km), celoroční koupání si pak užijete ve vodním světě Badeinsel Tamsweg (14 km) s vnitřními i venkovními bazény, tobogány a saunou.

Aktivní jedinci jistě rádi otestují nedaleký minigolf (1,8 km) nebo outdoor & vodní park Lungau (11,6 km) s nespočtem atrakcí. V zimě si pak užijte více než 300 km sjezdovek se 60 moderními vleky ve 4 různých skiareálech – Speiereck-Großeck (300 m), Aineck-Katschberg (4,3 km), Fanningberg (13,5 km) a Obertauern (26,1 km). Využít můžete také běžkařské tratě v okolí, přírodní ledové kluziště či dokonce curlingové prostory.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve dvoulůžkovém pokoji, který je vybaven nábytkem z borovicového dřeva, televizí, WiFi připojením a vlastní koupelnou se sprchovým koutem. V případě pobytu s dětmi jsou pro vás připraveny prostornější rodinné pokoje, do kterých lze umístit jednu či dvě přistýlky, a to buď formou klasických lůžek či jako rozkládací gauč.

Na čem si pochutnáte?

Během pobytu plného zážitků se také musíte řádně posilnit. Kromě tradiční a mezinárodní kuchyně se v restauraci penzionu můžete těšit i na pravá lungauská jídla.

Kde budete relaxovat?

Po aktivně stráveném dni si zasloužíte pořádný relax pro tělo i mysl. Oddechněte si v relaxační zóně s finskou a infra saunou. Návštěvu saunového wellness si můžete rezervovat na recepci nebo dopředu e-mailem.

Pension Mentenwirt

Pension Mentenwirt

St. Martinerstrasse 7 , St. Michael im Lungau
Rakousko

Provozuje společnost:
Franz Monika IČ: 66568323


+43 664 4868 546

info@mentenwirt.at

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 20 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Česky hovořící personál
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,6 km
Zastávka
70 m
Sjezdovka
0,3 km
Běžkování
10,4 km

Tipy na výlet

Nízké Taury

Nízké Taury Tip na výlet

Nízké Taury (německy Niedere Tauern) si získaly srdce mnohých turistů díky více než 600 dvoutisícových vrcholů, travnatým vysokohorským loukám a nespočtem horských jezer. Všechny lemuje hustá síť turistických stezek vhodných jak pro rodiny s dětmi, tak i pro zkušené turisty. Úchvatné pohoří v centrální části Rakouska připomíná svým charakterem slovenské a nám bližší Západní Tatry. K nejoblíbenějším cílům rozhodně patří nejvyšší vrch oblasti Hochgolling s nadmořskou výškou 2 863 m n. m. ve vyšší schladmingské části. Zajímavé jsou rozhodně i túry po nižších vrcholech - Hochwildstelle (2747 m), Waldhorn (2702 m) či Grosser Bösenstein (2448 m). Při turistice vám budou dělat společnost nejen pasoucí se stáda krav na pastvinách, ale také třpytící se jezera a nezapomenutelné výhledy.

Více informací
Vyhlídka Dachstein Sky Walk
Vyhlídka Dachstein Sky Walk
Středisko Obertauern
Středisko Obertauern
Visutý most a vyhlídka Glocknerblick
Visutý most a vyhlídka Glocknerblick