Jak už název napoví, Hotel Jezero **** leží v blízkosti lákavé vodní plochy, konkrétně jen 100 m od slovinského Bohinjského jezera. To láká ke spoustě zábavných aktivit, jako je koupání a relaxace u vody. Během pobytu vás čeká ubytování v komfortních dvoulůžkových pokojích, snídaně či polopenze formou bufetu a také neomezený vstup do vnitřního bazénu a jednorázové využití finské sauny. Aktivní jedince nadchne i fitness centrum.

Ověřeno Travelkingem

“Náš pobyt v Hotelu Jezero **** jsme si dokonale užili. Hotel byl skvělou základnou pro objevování nádherné slovinské přírody, personál byl neskutečně ochotný a služby dostačující. Ačkoli se nejedná o moderní ubytování se zážitkovou gastronomií, hotel má své kouzlo a nabízí poctivý servis a tradiční chutnou a bohatou kuchyni. Jeho největší výhodou je rozhodně poloha přímo u jednoho z nejkrásnějších slovinských jezer. Rádi na toto místo vzpomínáme a už teď se těšíme na další návštěvu.” Přečtěte si celou recenzi

Dita Martinková - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Září 2023

O ubytování

Hotel Jezero **** najdete u břehu Bohinjského jezera, obklopeného Julskými Alpami. Jeho poloha bude ideální pro každého, kdo preferuje aktivní či relaxační dovolenou v srdci přírody, nachází se totiž přímo v Triglavském národním parku. Oblíbenou atrakcí je už samotné jezero Bohinj (140 m), coby největší přírodní jezero Slovinska. Zde se můžete v teplém počasí vykoupat nebo třeba vyrazit na plavbu výletní lodí.

Pokud si chcete Bohinj prohlédnout i z výšky, nasedněte na lanovku, která vás vyveze k vrcholu hory Vogel (4,6 km). Z více než 1 500 metrů budete mít na jezero i okolní krajinu opravdu dokonalý výhled. V zimě si zde navíc můžete i zalyžovat ve Ski areálu Vogel (6 km). Nenechte si ujít také návštěvu vodopádů Savica (9 km). Voda padající z výšky 78 metrů vám připraví opravdu dechberoucí podívanou.

Bohinj není jediným z krásných jezer v Triglavském parku, mezi neméně populární výletní místa patří jezero Bled (26 km). To je známé především díky malému ostrůvku s barokním kostelem, zásluhou termálních pramenů jde zároveň o nejteplejší jezero v Alpách. Voda o teplotě 26 °C je přímo dokonalá ke koupání.

Jestliže si užíváte především pěší výlety, vyrazte na 12km okružní stezku okolo jezera Bohinj nebo třeba 6km trasu kolem jezera Bled. Rozhodně přitom nevynechte romantickou soutěsku Vintgar (28 km), kde se můžete projít po dřevěných chodnících nad řekou a na konci uvidíte vodopád Šum (30 km).

Kde budete spát?

Ubytovaní budete v pohodlném dvoulůžkovém pokoji typu Superior s balkónem, na kterém můžete posedět a kochat se krásným výhledem. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem či vanou a fénem, k vybavení dále patří televize, lednička, sejf, pracovní stůl a stolek se židlemi, nebo malá pohovka. Samozřejmě nechybí ani WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Po gastronomické stránce o vás bude v hotelu dokonale postaráno, najdete v něm totiž hned dvě restaurace a kavárnu. Snídani a případně i večeři vám naservírují formou bufetu v restauraci Vrtovin s krásnou letní terasou, můžete tak okusit nejrůznější pochutiny z pestrého výběru.

Ideálním místem k obědu potom bude restaurace Zlatovčica s krytou terasou, kde si vyberete z široké nabídky slovinských jídel. Během dne můžete posedět v zimní zahradě s pohodlnými křesílky a vychutnat si šálek kávy, k večeru potom třeba sklenku vína.

Kde budete relaxovat?

Wellness centrum, které zajistí dokonalý odpočinek vašemu tělu i mysli, najdete přímo v prostorách hotelu. Zde si zaplavete ve vnitřním bazénu, oddechnete si na lehátkách či křesílkách v zahradě a prohřejete se ve dvou finských saunách. K aktivnějšímu odpočinku vám poslouží menší fitness zóna, namoženým svalům potom můžete ulevit masáží.

Hotel Jezero ****

Hotel Jezero ****

Ribčev Laz 51 , Bohinjsko jezero
Slovinsko

Provozuje společnost:
Alpinum hoteli d.o.o. IČ: 5285194000


+386 4 5729 100

info@hotel-jezero.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Lyžárna
Fitness
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od jezera
0,3 km
Zastávka
100 m
Aquapark
8,6 km
Sjezdovka
9,2 km
Běžkování
19,4 km

Tipy na výlet

Jezero Bohinj

Jezero Bohinj Tip na výlet

Bohinj je největší jezero ve Slovinsku. Turisté se k němu vydávají pro jeho krásu i polohu uprostřed nádherného Triglavského národního parku. Jedná se zároveň o skvělý výchozí bod pro horskou turistiku i místo pro odpočinkovou dovolenou v přírodě.

Bezprostřední blízkost hor a nízká zastavěnost v okolí Bohinjského jezera jsou důvody, proč jej řada turistů upřednostňuje před nedalekým a mnohem více navštěvovaným jezerem Bled. Charakter obou jezer je i přes jejich blízkost poměrně odlišný. Prostředí Bohinjského jezera je ryze horské a řada návštěvníků se odtud vydává na vysokohorské treky, k vodopádům a dalším přírodním krásám v údolí.

Jezero leží v ledovcovém údolí v obklopení impozantních vrcholů Julských Alp. V letních měsících se v Bohinjském jezeře můžete i vykoupat. Teplota vody může v létě vystoupat až k příjemným 22 °C. Díky nezastavěným břehům jezera si najdete místa ke koupání prakticky kdekoli. Je zde také možné provozovat nejrůznější vodní sporty. Kolem jezera se můžete vydat i na pěší výlet. Okružní stezka kolem celého jezera měří 12 km.

Nedaleko od jezera je dolní stanice panoramatické lanovky, která vás vyveze na horu Vogel ( 1 535 m n. m.). Celé jezero a jeho malebné okolí odtud uvidíte jako na dlani.

Více informací
Aquapark & Wellness Bohinj
Aquapark & Wellness Bohinj
Jezero Bled
Jezero Bled
Bledský hrad
Bledský hrad