Vydejte se do předhůří Blanského lesa, kde najdete kouzelnou Ekofarmu Horní Chrášťany. Ta nabízí vlastní pivovar, oboru plnou daňků, jelenů i muflonů a vlastní rybník, ve kterém se můžete vykoupit, anebo věnovat rybolovu. Ubytováni budete ve stylových dvoulůžkových pokojích, čeká vás tu chutná polopenze, nápoj dle výběru a také degustační prkénko piv.

O ubytování

Ekofarma Horní Chrášťany je jihočeským rájem klidu a pohody v podhůří Blanského lesa. Nachází se v malebné vesničce Horní Chrášťany a na jednom místě zde najdete ekologickou farmu, penzion, restauraci, minipivovar i koupací jezírko. V kombinaci s mnoha atraktivními výletními cíli v okolí, včetně hned dvou památek UNESCO, se zkrátka jedná o perfektní místo pro vaši dovolenou.

Hned při příjezdu spatříte rozlehlé pastviny plné skotu. Spousta hospodářských zvířat vás uvítá i na farmě, ovšem klenotem je obora s jeleny, muflony a daňky. Vedle obory leží rybník Vnouček, v jehož čisté vodě se můžete vykoupat nebo si zde zarybařit.

Spousta lákadel na vás ovšem čeká také v okolí, které je protkáno turistickými trasami. Vydejte se například ke zřícenině hradu Kuglvajt (12 km), na zámek Kratochvíle (9,5 km), na pohádkový zámek Hluboká nad Vltavou nebo zdolejte horu Kleť (23 km) se stejnojmennou rozhlednou na vrcholu.

Během pobytu můžete navštívit dokonce i dvě památky UNESCO. Jsou jimi blízké Holašovice (8,2 km), které jsou díky unikátním statkům ve stylu jihočeského selského baroka jednou z nejhezčích vesniček v Česku. Daleko to ovšem není ani do překrásného Českého Krumlova (29 km), jemuž dominuje ikonický zámek a hrad a prohlédnete si zde i jedinečné středověké jádro plné historických budov.

Region je navíc jako stvořený pro cykloturistiku. Na své si zde přijdou příznivci všech druhů povrchu i terénu od rovin mezi rybníky po sjezd z Kletě do vltavského údolí s převýšením přes 600 m.

V zimě můžete nádhernou jihočeskou přírodu objevovat při běžkování nebo si pobyt zpestřit lyžováním ve Ski areálu Libín (34 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve stylovém dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. Pokoje jsou vybaveny WiFi připojením a televizí.

Na čem si pochutnáte?

V příjemné restauraci se zastřešenou terasu si pochutnáte na lokálních specialitách připravených s poctivých surovin. Každé ráno se posilníte při bohaté bufetové snídani. Poté je možné objednávat pokrmy ze stálého jídelního lístku a večer se můžete těšit na servírovanou večeři. Lahodné dobroty pak můžete zapít výborným pivem z vlastního pivovaru nebo třeba domácí limonádou.

Ekofarma Horní Chrášťany

Ekofarma Horní Chrášťany

Horní Chráštany 43 , Chvalovice
Česká republika

Provozuje společnost:
FIXED.zone a.s. IČ: 26036363


+420 602 147 101

penzion@ekofarmachrastany.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětský koutek

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,1 km